Mergi la continut
RODAV

Kia în prim plan la expoziția IAA Mobility cu debutul a două automobile electrice high-tech


- Premiera europeană pentru noul model Sportage plug-in hybrid
- Combină eficiența remarcabilă și condusul electric cu emisii zero cu putere, performanță și rafinament
- Primul automobil electric dedicat Kia - inovativul EV6 - își face debutul în Europa
- Vizitatorii expoziției IAA Mobility (7-12 septembrie) pot găsi Kia la Odeonsplatz, expoziția din Germania având loc în premieră la München

7 septembrie 2021 - Kia Europe a debutat nu cu unul, ci cu două automobile electrice foarte avansate la expoziția IAA Mobility din Munchen, consolidând în continuare poziția mărcii ca lider și pionier în transportul sustenabil cu emisii zero.Plasat în prim plan - și reprezentând o premieră globală - noul model Sportage plug-in hybrid (PHEV) reinventează SUV-ul ca o mașină de zi cu zi extrem de eficientă, dinamică și practică, capabilă atât pe șosea cât și în off road. Lângă noul Sportage PHEV, la IAA Mobility se află și modelul EV6 - primul automobil electric dedicat (BEV) Kia - care debutează în Europa ilustrând noua filosofie de design și angajamentul Kia pentru o mobilitate sustenabilă.

Noul model european Sportage plug-in
Dezvoltat pe o nouă arhitectură avansată care cuprinde inovații și tehnologii de ultimă oră în electrificarea sistemului de propulsie, noul model european Sportage PHEV se prezintă ca un SUV fără compromisuri, ecologic și dinamic. Acesta combină puterea și performanța cu capacitatea de a fi condus fără emisii doar în modul electric, putând acoperi majoritatea călătoriilor zilnice de la domiciliu la serviciu sau pentru cumpărăturile zilnice.

Modelul Sportage PHEV dispune de motorul Kia T-GDi de 1.6 litri, un motor electric de tip  „permanent magnet traction” de 66.9 kW și un acumulator litiu-ion polimer de 13.8 kWh. Combinația de propulsie oferă o putere totală a sistemului de 265 CP, cu 180 CP provenind de la motorul cu ardere internă. De asemenea, beneficiază de cel mai recent modul Kia Hybrid Starter Generator (HSG) de înaltă eficiență și performanță și de unitatea Hybrid Power Control Unit (HPCU). Modulul HSG ajută la obținerea unei eficiențe ridicate și a optimizării NVH (nivelul de zgomot și vibrații), parțial datorită dispunerii magnetului permanent high-tech într-o aplicare cu înclinare în două etape. Unitatea HPCU realizează o performanță îmbunătățită, o eficiență sporită și o reducere a zgomotului per ansamblu, deși unitatea este mai mică, ca dimensiune, în comparație cu sistemul anterior.Proiectarea modelului Sportage PHEV a fost atent studiată pentru a evita impactul negativ asupra spațiului pentru pasageri și bagaje. Drept urmare, bateria de înaltă tensiune este plasată central între cele două axe, sub caroseria SUV-ului, asigurând o distribuție echilibrată a greutății și un spațiu interior practic, confortabil și versatil.

Pachetul de baterii de ultimă generație al modelului Sportage PHEV este dotat cu o unitate de management a bateriei de înaltă tehnologie care monitorizează constant starea bateriei, inclusiv factori precum curentul, tensiunea, izolarea și diagnosticarea defecțiunilor. De asemenea, pachetul dispune de o unitate avansată de monitorizare a celulei bateriei care măsoară și monitorizează tensiunea și temperatura acesteia.

Sistemul on-board charger (OBC) al modelului PHEV este evaluat la 7.2 kW, oferindu-i o densitate de putere de top, de 1.53kW / ℓ și o eficiență de 95%. Modelul Sportage PHEV vine echipat cu o transmisie automată avansată cu șase trepte de viteză.„Noul model Sportage plug-in hybrid evidențiază în continuare misiunea Kia de a accelera mobilitatea sustenabilă în întreaga Europă”, a declarat Jason Jeong, președinte al Kia Europe.

EV6 - primul automobil electric dedicat Kia, construit pe arhitectura versatilă E-GMP
Crossover-ul avangardist EV6 este primul automobil electric dedicat lansat sub noua filosofie de design Kia „Opposites United” și primul automobil construit pe noua platformă Electric Global Modular Platform (E-GMP) dezvoltată de Kia.

EV6 este alimentat exclusiv de energie electrică și oferă o gamă largă de configurații pentru sistemul de propulsie cu autonomie extinsă și emisii zero. Este primul automobil electric Kia disponibil cu tracțiune pentru puntea spate (2WD) sau cu tracțiune integrală (AWD).Modelul EV6 cu tracțiune spate (2WD) de 77.4kWh poate parcurge până la 528 kilometri (328 mile) cu o singură încărcare a bateriei în ciclul combinat WLTP*. Cu un cuplu maxim de 605 Nm disponibil pe versiunea cu tracțiune integrală (AWD), modelul EV6 poate accelera de la 0 la 100 km / h în doar 5.2 secunde.

Toate versiunile modelului EV6 au atât capacități de încărcare de 800V, cât și de 400V, fără a fi nevoie de componente sau adaptoare suplimentare. Mașina este capabilă de o încărcare de mare viteză de la 10 la 80% în doar 18 minute. În plus, o unitate integrată de control a încărcării (ICCU - Integrated Charging Control Unit) permite o nouă funcție vehicle-to-load (V2L), capabilă să furnizeze până la 3.6 kW putere pentru a opera alte dispozitive electronice sau pentru a încărca un alt automobil electric, dacă este necesar.

Pentru o liniște sufletească maximă, noul EV6 este echipat cu o serie de caracteristici de confort și cele mai noi sisteme avansate de asistență a șoferului, inclusiv sistemul de nouă generație de asistență la conducerea pe autostradă cu asistare la schimbarea benzii de circulație (Highway Driving Assist with lane change assist), sistemul de monitorizare a automobilelor aflate în unghiul mort (Blind Spot View Monitor), sistemul de asistență pentru evitarea coliziunilor frontale (Forward Collision Avoidance Assist including junction turning and crossing functionality), și noua tehnologie Intelligent Front Lighting.

Scaunele relaxante, display-urile curbate de 12.3 inch, comenzile multimodale, spațiu de top și de depozitare impresionante se combină pentru a oferi modelului EV6 un avantaj competitiv care răspunde tuturor nevoilor. Arhitectura E-GMP permite o structură plană a podelei, ajutând la crearea unui interior confortabil și de primă clasă, care include spațiu pentru picioare în față de 1.078 mm și un spațiu generos de 990 mm pentru picioare în spate. Practicității și funcționalității modelului EV6 se adaugă un spațiu pentru portbagaj de până la 520 litri (VDA). Accesul fără cheie cu mânerele automate ale ușilor, mai multe moduri de condus care optimizează rularea și manevrabilitatea, tehnologia de afișare head-up cu realitate augmentată și un design extrem de ergonomic ajută în continuare la oferirea unei experiențe care pune întotdeauna șoferul pe primul loc.Kia la prima expoziție IAA Mobility
Vizitatorii IAA Mobility pot găsi Kia la expoziția în aer liber de pe Odeonsplatz între orele 14:00-20:00 pe 7 septembrie, între orele 10:00-20:00 în perioada 8-11 septembrie și între orele 10:00-17:00 pe 12 septembrie. Vizitatorii vor beneficia de o experiență EV6 VR și de oportunitatea de a sta atât în noul Sportage PHEV, cât și în noul EV6.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Corporation
Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.


Despre Kia Europe
Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.