Mergi la continut
RODAV

Kia EV6 reimaginează experiența deținerii unui automobil electric


- Capacitatea de a parcurge 528 Km cu o singură încărcare oferă modelului EV6 una dintre cele mai bune autonomii electrice de pe piață
- Încărcarea ultra-rapidă de 800V: 10-80% în 18 minute oferită de infrastructura de încărcare Ionity și Digital Charging Solutions
- Primul sistem de încărcare multiplă din lume capabil de încărcare rapidă de 400V și 800V
- Platforma E-GMP (Electric-Global Modular Platform) oferă un spațiu interior de top
- Bateria bidirecțională permite EV6 să încarce aparatele de uz casnic și alte automobile electrice

21 iulie 2021 - Noul automobil complet electric Kia EV6, promite să ofere cea mai bună experiență de exploatare, făcând din stilul de viață electric o opțiune viabilă pentru mobilitatea de zi cu zi.

Kia EV6 a eliminat barierele percepute de mulți clienți, bariere care îi împiedică să treacă la automobilele electrice. Fiind primul automobil EV dedicat de la Kia, EV6 oferă timpi de încărcare reduși, acces la o rețea extinsă de stații, autonomie pe distanțe lungi impresionantă, spațiu interior de top în segmentul său și poate acționa chiar ca un pachet de baterii portabil pentru încărcarea aparatelor electrice sau a altor automobile electrice. EV6 este proiectat în interior și în exterior pentru a oferi cea mai bună experiență pe care o poate oferi un automobil EV, făcând deținerea sa la fel de convenabilă și accesibilă ca exploatarea unui automobil ICE (Internal Combustion Engine) și cu impact redus asupra mediului.O nouă experiență în electrificare
Kia EV6 este construit pe noua platformă E-GMP dezvoltată de companie, concepută exclusiv pentru automobilele sale electrice. Acest lucru oferă avantaje imediate față de adaptarea platformelor existente concepute pentru a găzdui un motor cu ardere internă. Arhitectura E-GMP face ca EV6 să ofere o nouă experiență de electrificare cu performanțe de condus puternice, încărcare ultra-rapidă, autonomie sporită și siguranță îmbunătățită.

De asemenea, platforma E-GMP face ca, în ciuda dimensiunilor exterioare compacte, EV6 să ofere spațiu interior de top în clasa sa. Un ampatament lung de 2.9 m și consolele de dimensiuni reduse din față și din spate oferă un spațiu în habitaclu similar cu cel al automobilelor din segmente mai mari. Un spațiu excepțional pentru picioare de 1.078 mm în față și 990 mm în spate asigură confort din plin pentru ca toți pasagerii să se bucure de călătorie.Eliminați anxietatea privind autonomia cu sistemul de încărcare de mare viteză
EV6 introduce un sistem de încărcare multiplă de mare viteză în premieră la nivel mondial, care oferă proprietarilor acces la o infrastructură de încărcare extinsă. Încărcarea multiplă de mare viteză înseamnă că sistemul este compatibil atât cu încărcarea ultra-rapidă de 800V, cât și cu o încărcare rapidă convențională de 400V fără a fi nevoie de niciun adaptor special sau încărcător suplimentar la bord.

Încărcătoarele de 800V trimit curentul direct în baterie cu viteze ultra-rapide, încărcând bateria lui EV6 în doar 18 minute de la 10% la 80%, cu o putere maximă de 239kW. Când se oprește la un încărcător convențional de 400V, EV6 utilizează motorul și invertorul pentru a converti curentul de 400V care vine de la stația de încărcare în 800V, astfel încât să poată încărca bateria la puterea maximă furnizată de acesta.

Autonomie de top pe piața auto
Kia a ridicat standardele de performanță și autonomie prin combinația dintre arhitectura E-GMP, electronica performantă și designul care oferă modelului EV6 una dintre cele mai bune autonomii complet electrice de pe piață.

EV6 vine cu o gamă de configurații pentru sistemul de propulsie complet electric, cu zero emisii, incluzând un pachet de baterii de înaltă tensiune pentru autonomie standard (58kWh) și autonomie extinsă (77.4 kWh). Valorile WLTP omologate confirmă că modelul EV6 cu tracțiune spate de 77.4 kWh poate parcurge până la 528 kilometri în ciclul combinat (consum combinat de energie electrică de 16.5 kWh / 100 km). Acest lucru este similar cu parcurgerea distanței de la Geneva la Paris cu o singură încărcare. Încărcarea mai puțin frecventă elimină una dintre cele mai semnificative bariere din calea deținerii unui automobil EV.De asemenea, cu tracțiune integrală, EV6 poate oferi o autonomie performantă; 506 km conform ciclului WLTP combinat. Consumul combinat de energie electrică cu tracțiune integrală este de până la 17.2 kWh / 100km.

Infrastructură extinsă
EV6 va indica când nivelul de încărcare este redus și, utilizând POI-urile dinamice și disponibilitatea în timp real, șoferul va fi ghidat către cea mai apropiată stație de încărcare utilizând sistemul de navigație de la bord. Relația cu Ionity, rețea deținută parțial de Kia, oferă clienților modelului EV6 acces la prețuri reduse per kWh la peste 400 de stații de încărcare de mare putere din 24 de țări europene, prin intermediul soluției Kia Charge. Rețeaua Ionity folosește standardul european de încărcare de top CCS (Combined Charging System) și este alimentată 100% cu energie regenerabilă, ceea ce înseamnă că șoferii modelului EV6 pot călători cu zero emisii și cu o amprentă de carbon neutră.Soluția Kia Charge, furnizată de Digital Charging Solutions, oferă proprietarilor de EV6 acces suplimentar și îndrumări POI la aproximativ 205.000 de puncte de încărcare din Europa, inclusiv conectori AC și DC. Aplicația Kia Charge oferă o legătură între operatorii punctelor de încărcare și Kia, ca furnizor de servicii de mobilitate care gestionează abonamentele și plățile pentru trei niveluri de abonamente de membru, în funcție de nivelurile de utilizare.

Putere portabilă
Kia a dezvoltat o unitate integrată de control al încărcării (ICCU - Integrated Charging Control Unit) care controlează încărcătoarele bidirecționale încorporate și sistemul de gestionare a încărcării vehiculului (VCMS - Vehicle Charging Management System). Sistemul ICCU permite transferul de până la 3.6kW de energie din bateria automobilului către alte dispozitive. Această funcție de încărcare a vehiculului (V2L - Vehicle to load) permite ocupanților să încarce dispozitive electrice în timpul deplasării, cum ar fi un laptop sau aparate electrocasnice folosind un dispozitiv exterior conector de tip V2L.De asemenea, este posibilă încărcarea de la vehicul la vehicul (V2V - Vehicle to vehicle), prin care puterea poate fi transferată către un alt automobil electric, de exemplu în caz de urgență, cu ajutorul unei cutii ICCB (In-Cable Control Box) și a conectorului de tip V2L. Bateria proprie a modelului EV6 este conservată asigurându-se că starea de încărcare nu scade sub 20%, moment în care funcția V2V este dezactivată.

Fiecare dintre inovațiile atent proiectate disponibile pe modelul EV6 au fost dezvoltate pentru a asigura ușurința utilizării, funcționalitatea intuitivă și pentru a face din deținerea unui automobil EV o opțiune mai accesibilă și mai viabilă pentru mai mulți oameni.


 

Despre Kia Romauto
Kia Romauto (www.kia.ro) este distribuitorul oficial al autovehiculelor produse de Kia Corporation în România, din anul 2004. Activitatea sa este concentrată pe vânzarea, prin intermediul rețelei naționale de dealeri, a autoturismelor, pieselor și accesoriilor originale Kia. Compania distribuie în Romania direct și prin intermediul rețelei de dealeri, toată gama de autoturisme Kia.


Despre Kia Corporation
Kia (www.kia.com) este o marcă globală de mobilitate cu viziunea de a crea soluții durabile de mobilitate pentru consumatori, comunități și societăți din întreaga lume. Fondată în 1944, compania Kia a oferit soluții de mobilitate pentru mai bine de 75 de ani. Cu 52.000 de angajați în întreaga lume, o prezență în peste 190 de piețe și unități de producție în șase țări, compania vinde astăzi aproximativ trei milioane de automobile pe an. Kia este în fruntea popularizării automobilelor electrificate și electrice cu baterie și dezvoltă o gamă tot mai mare de servicii de mobilitate, încurajând milioane de oameni din întreaga lume să exploreze cele mai bune modalități de a se deplasa. Sloganul de marcă al companiei - ‘Movement that inspires’ - reflectă angajamentul Kia de a inspira consumatorii prin produsele și serviciile sale.

Pentru mai multe informații despre Kia Corporation și produsele noastre, vă rugăm să vizitați Centrul nostru media global, disponibil la www.kianewscenter.com.


Despre Kia Europe
Kia Europe este divizia de vânzări, marketing și service a Kia Corporation. Având sediul central în Frankfurt, Germania, acoperă 39 de piețe de comercializare din Europa și zona Caucaz.